Србија на вези

Са Србима у региону

Поводом Дана Републике Српске и 27 година од проглашења првог Устава Српске, у Београду је пету годину за редом, у организацији Представништва Републике Српске у Србији приређен свечани пријем. И овом приликом, Стари двор је био место окупљања угледних званица политичког, јавног и културног живота Српске и Србије, као и дипломатског кора. О чему је највише било речи, извештава колега Мирослав Карлица.

У другом, Федералном ентитету БиХ, Срба нема довољно ни да би се конституисао парламент и често су у прилици да се боре за права која су загарантована Уставом, за то им, како кажу, треба подршка и Српске и Србије. О положају Срба у ФБиХ, прилог су припремиле колеге из Радио телевизије Републике Српске.

Директор Управе за развој и унапређење образовања мањинских заједница у Влади Републике Северне Македоније Милутин Станчић, у разговору са колегом Мирославом Карлицом истакао је проблеме са којим се суочава српска заједница у тој земљи, али и шта би допринело решавању истих.

У госте смо позвали колегиницу Јелену Ђорђевић Поповић да нам исприча како се град Чачак представио у Ријеци, Пули и Лабину.

Мирјана Раичевић Тасић представља духовну и културну повезаност српског и руског народа. 

У прилог томе, говори и прича Радио телевизије Републике Српске о Рускињи коју је љубав довела у Поткозарје.

Музички генијалци Гимназије "Јован Дучић" из Требиња, познати су по необичном репертоару, и увек за ноту иду даље. Овога пута и за ноту и за слику. О чему се ради, сазнаћете у вечерашњој "Србији на вези".

Уредници Мирослав Карлица и Нада Вукелић

Редитељ Маја Мандић

 

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар