Србија на вези

Овог четвртка гости емисије "Србија на вези" су Срђан Мијалковић, председник СПКД "Просвјета" из Беча и глумац Бранислав Томашевић. О дешавањима широм света известиће нас наши диписници. Будите са Србијом на вези!

Велики песник, академик Матија Бећковић је 2. марта био гост "Просвјете" у Бечу. Трибина "Сусрети и разговори", књижевно вече посвећено Бећковићу и његовом стварању, са посебним освртом на изузетну књигу "100 мојих портрета", одржано је на задовољство великог броја посетилаца. 

О предстојећим манифестацијама којим ће СПКД "Просвјета" обележити  20 година од бомбардовања наше земље, али и гостовању франуцског хуманитараца Арно Гујона разговараћемо са Срђаном Мијалковићем, председником СПКД "Просвјета" из Беча.

Срђан Мијалковић, архивска фотографија
Срђан Мијалковић, архивска фотографија

Представа "Добри човек" рађена на основу затворских забелешки Бранислава Нушића, гостоваће у Немачкој, а најавиће их глумац Бранислав Томашевић. У представи, поред њега, играју Весна Станковић и Љиљана Благојевић.

Катарина Кети Фенслоу, рођена  Београђанка, која је као дете отишла у Америку,  данас хуманитарним радом помаже свом народу у оквиру организације ,,Наши Срби". Причу о њој и њеном раду доноси нам наш дописник из Америке, Александар Жигић.

Драгиша и Илана Марињес, чланови готик метал бенда "Еволуција", напуштају Швајцарску и свој живот настављају у Параћину.  У конкуренцији од 120 бендова њихов албум у Немачкој проглашен је за најбољи. Интересанта и успешна животна прича у прилогу Марије Цвијић.

Дан државности Србије обележен је Канади. Атмосферу из канадског конзулата доноси нам Бранка Дикановић Трбојевић.

Реприза емисије је у 02.07.

Тања Адамовић
Тања Адамовић

Уредник и водитељ емисије Тања Адамовић

Дежурни уредник Марија Цвијић 

Реализација Ернестина Глигоријевић

број коментара 0 Пошаљи коментар