Ово је Србија

На фарми свиња „Фаркаждин” крај Зрењанина животиње месецима гладују, једу једне другу, а дневно угине и до шездесет свиња. Сахрањују их у кругу фарме, због чега сваког тренутка прети избијање заразе, алармантно је упозорење запослених са фарме.

Радници „Прве петолетке” из Трстеника пре три године закупили су машине и радни простор својим новцем. Тренутно 80 процената производње хидрауличних уређаја извозе у 36 земаља и годишњи обрт им је око 12 милиона евра. Недавно су запослили 25 нових радника.

Лозница је урадила нацрт локалног акционог плана у намери да побољша положај Рома. Истражујемо какве видове помоћи им се пружају на локалном нивоу, и у којим сферама им највише треба помоћи.

Из године у годину све мањи број деце се уписује у први разред. У Ваљеву је број уписаних првака ове године повећан за 250, што је девет нових одељења.

Министарство културе одваја значајна средства за куповину слика истакнутих српских сликара попут Оље Ивањицки и Љубе Поповића, како би се у Ваљеву формирао Музеј фантастике, за који је одређена једна од најлепших зграда у граду.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије: Весна Манјловић и Љиљана Ивановић

Водитељка: Драгана Анастасијевић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]