Велика илузија

После филмова "Гуча", "Јагода у супермаркету", "Травелатор" редитељ и сценариста Душан Милић који је у "Крупном плану" Велике илузије, крајем маја почиње снимање психолошког трилера "Мрак". Филм је инспирисан истинитом причом српске породице која је након ратних сукоба 90-их, уз страх и мучења остала да живи на свом огњишту, у енклави на Косову И Метохији.

У сусрет 72. Канском фестивалу, једном од највећих фестивала где уметнички филмови започињу свој живот, овај биоскопски мај ће и код нас бити у знаку ауторског филма. Душан Милић, редитељ Душан Милић, редитељ

Говоримо о "Девојци" у режији белгијанца Лукаса Донта, чији је сан да постане балерина и о "Сутону" аустроугарске империје уочи Великог рата из визуре оскаровца, мађарског редитеља Ласла Немеша.

Из ракурса филмске критичарке Кристине Ђуковић анализирамо Нетфликсову адаптацију култног романа Ширли Џексон "The Haunting оf Hill House".

Душан Милић и Сандра Перовић Душан Милић и Сандра Перовић

Уз "Премотавање" се присећамо на Канског победника 1990. - филмски класик Дејвида Линча "Дивљи у срцу".

У рубрици "Контраплан" је прослављени италијански синеаста Марко Белокио који се на предстојећем филмском фестивалу у Кану поново такмичи за Златну палму, са новим филмом са филмом "Издајица".

Сандра Перовић Сандра Перовић

Аутор и уредник: Сандра Перовић

Сарадници: Јелена Царевић, Зоран Јанковић

Реализација: Тијана Тодоровић, Светлана Перовић, Марко Јефтић.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар