Кремљ: Иза кулиса посете

Кремљ - центар Русије, тврђава власти чије зидине дуже од пет векова чувају државне тајне и штите њихове главне носиоце. Посебно за ову документарну серију Федерална служба безбедности је скинула ознаку тајности са многих најважнијих докумената.

Документарна серија Телевизије Останкино, Кремљ, заснована је на аутентичним архивским документима специјалних служби, јединственим филмским, видео и фото документима, као и сведочењима очевидаца и учесника.

Четврта епизода: Иза кулиса посете

Сваку званичну посету државника службе безбедности двеју држава почињу да припремају неколико месеци унапред. То је посао у који је укључено стотине људи одговорних за безбедност високих гостију. Оно што се дешава иза кулиса тих посета, захтева непрестану будност и изузетну припремљеност. Сваки пропуст може имати катастрофалне последице и у трену променити ток светске историје, као што се већ више пута дешавало.

Церемонија свечаног дочека разрађена је до детаља. Почасна стража, државне заставе, делегација за дочек, традиционалне церемоније. Службе обезбеђења гостујућих делегација, према неписаним правилама, обраћају велику пажњу на све те детаље.

На примеру једне званичне посете Русији, у овој епизоди серије Кремљ, видећемо које све послове обавља кремаљска служба безбедности.

број коментара 0 Пошаљи коментар