Културни дневник

Гошћа Културног дневника је је овогодишња добитница оперске награде Фондације "Бреда Калеф" која се додељује за најбоље интерпретирану мецосопранску улогу у претходној сезони на сцени Народног позоришта, првакиња Опере, мецосопран Наташа Јовић Тривић.

Извођењем опере "Пајаци" Руђера Леонкавала у режији Југа Радивојевића, Камерна опера Мадленијанум обележила двадесет година од прве премијере.

У Свечаној сали Скупштине града Београда одржана је прва конфернеција за новинаре поводом предстојећег 47. Феста који ће бити одржан од 22. фебруара до 03. марта.2019.

Извођењем опера Клаудија Монтевердија на сцени "Раша Плаовић" Народног позоришта у Београду, завршен је међународни фестивал класичне музике "Роси фест".

У припреми је документарни филм и три телевизијске епизоде "Повратак кући", редитеља и креативног директора РТС-а Бориса Миљковића, које су посвећене стваралаштву Марине Абрамовић. Емисије ће на нешм програму бити емитоване крајем лета, у сусрет њеној великој београској ретроспективи. Ексклузивно, представљамо инсерт из овог пројекта.

У години када свет обележава 500 година од смрти ренесансног мајстора Леонарда да Винчија, водимо вас у "Леонардов музеј" који се налази у у близини Фиренце у родном месту великог уметника. 

Уредник: Лидија Божић
Монтажер: Горан Томић
Реализатор: Сања Реџић

број коментара 0 Пошаљи коментар