Културни дневник

Гост је редитељ Мирослав Терзић. Његов филм "Шавови" биће приказан у програму "Панорама" престижног Берлинског филмског фестивала.

Почиње "ДОК" - нови фестивал документарног филма.   До 3. фебруара гледаоци ће имати прилику да виде 20 дугометражних филмских остварења распоређених у 4 програмске целине.

У Музеју народног позоришта додељене су награде "Музика Класика". Награда за изузетан допринос уметничкој музици у 2018. години припала је Бисерки Цвејић, најбољи мушки извођач је флаутиста Љубиша Јовановић, а најбољи женски извођач сопран Јасмина Трумбеташ Петровић. 

На концерту из циклуса "Коларац твој свет музике" су у Коларчевој задужбини наступили пијанисти Александар Маџар и Александар Мељников. Свирали су дела Сергеја Рахмањинова.

32 године након последњег наступа легендарна Корни група је одржала концерт у Баограду . Корни група је основана 1968. године, објавили су шест албума, и снимили велики број хитова.
У установи културе "Стари град" одржан је поетски перформанс под називом "Гласови у простору" и "Авангарде ће увек постојати" на којем су учествовале четири песникиње и једна теоретичарка поезије.

У бечком Музеју Катедрале Светог Стефана отворена је изложба дела сакралне и профане уметности која тему ране из јеванђеља по Јовану суочава са ранама људи нашег времена, од телесних, преко друштвених до симболичких.

Сваке вечери, од понедељка до петка, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Оливера Милошевић
Реализација: Сања Реџић
Монтажа: Аника Тесла

број коментара 0 Пошаљи коментар