У ходу- Стубови друштва- Економија

Економија је базична и елементарна ствар за једно друштво, одатле све креће, али образовање, буђење културне свести, напросто освешћивање је нешто што се после у економију враћа.

Један круг у коме је тешко разазнати шта је старије... Одатле је и кренула ова наша трилогија коју завршавамо данас са економијом.

А када смо код старијег, памтимо ми и нека боља времена. Поставља се питање да ли су била реална? И да ли су било која после њих то била? Сви смо ми неким делом били сведоци тих у раздобљима подељених садашњица које су носиле под различитим називима иста економска дејства или под истим називима различита делања... И где смо данас? Осиромашили смо и занемели смо, у сваком смислу...
И шта је заправо оно што нас чини богатим? Данас би многи рекли да желе да буду писци, сликари, вајари али се тога одричу јер се тако данас новац не зарађује... И тако радимо оно што не волимо, штедимо неки новац а трошимо сопствени живот... У међувремену се све мање и питамо јер суштински све мање у сопственој истрошености и размишљамо...

Саговорници: Милан Ћулибрк главни и одговорни уредник НИН-а, Милан Кнежевић привредник, проф. др Миодраг Зец, Весна Марић економиста.

број коментара 0 Пошаљи коментар