EKV - Kao da je bilo nekad

U nedelju, 21. septembra Milan Mladenović, jedan od najtalentovanijih jugoslovenskih i srpskih muzičara, kompozitora i tekstopisaca, frontmen grupe EKV, proslavio bi svoj pedeseti rođendan.

RTS je toga dana na Drugom programu u 19.30 emitovao prvi deo dokumentarnog filma "Kao da je bilo nekad" autora Dušana Vesića.

Kroz svedočenja Milanovih prijatelja i kolega muzičara, komentare kritičara i istoričara umetnosti, videćemo zanimljivu i potresnu priču o Beogradu osamdesetih godina, priču o umetnosti i životu jedne prerano sazrele generacije.

Čućemo mnogo dobre muzike koja je obeležila odrastanje i odredila muzički ukus nekoliko generacija bivše Jugoslavije, a koja je i danas ostala nezaobilazna lektira svih koji razmišljaju i žive urbano i slobodno.

Četiri polučasovna dela filma "Kao da je bilo nekad" prikazivaće se na Drugom programu RTS - a svake nedelje u istom terminu.

Milan Mladenović je simbol jugoslovenske rok generacije osamdesetih. Rođen je u Zagrebu, odrastao u Sarajevu, a najveći deo njegovog života i karijera vezani su za Beograd.

Bio je jedan od rodonačelnika beogradskog Novog talasa. Pevač, gitarista, kompozitor i tekstopisac rok - grupa "Limunovo drvo", "Šarlo akrobata", "Katarina Druga", i frontmen "Ekatarine Velike", jedne od najuticajnijih beogradskih rok - grupa poslednjih decenija dvadesetog veka, Milan je ostao zapamćen i po svojim čvrstim moralnim standardima koji su i dalje uzor mnogima koji se na ovim prostorima bave javnim poslom.

Milan Mladenović umro je 5. novembra 1994. godine u Beogradu od raka, u 36. godini.

Sve epizode serijalaEKV - Kao da je bilo nekad

Prethodne emisije

nedelja, 12. okt 2008, 19:29

Četvrti deo dokumentarnog filma "Kao da je bilo nekad" autora Dušana Vesića. ...

Kao da je bilo nekad, 4. deo

pročitaj pristigli komentari (48)

nedelja, 12. okt 2008, 19:28

Treći deo dokumentarnog filma "Kao da je bilo nekad" autora Dušana Vesića ...

Kao da je bilo nekad, 3. deo

pročitaj pristigli komentari (17)

nedelja, 28. sep 2008, 19:30

U nedelju, 21. septembra Milan Mladenović, jedan od najtalentovanijih jugoslovenskih i srpskih muzičara, kompozitora i tekstopisaca, frontmen grupe EKV, proslavio bi svoj ...

Kao da je bilo nekad - 2. deo

pročitaj pristigli komentari (8)

nedelja, 21. sep 2008, 19:30

U nedelju, 21. septembra Milan Mladenović, jedan od najtalentovanijih jugoslovenskih i srpskih muzičara, kompozitora i tekstopisaca, frontmen grupe EKV, proslavio bi svoj ...

Kao da je bilo nekad 1.deo

pročitaj pristigli komentari (64)

Sve epizode serijalaEKV - Kao da je bilo nekad