Plodovi mašte

Dokumentarni serijal „Stari zanati - plodovi mašte” napravljen je sa željom da zaintrigira publiku i otkrije koji su dometi ljudske mašte. Glavni junaci serijala su obični ljudi različitih profesija, a zajednička im je izrazita potreba za kreativnim stvaranjem. Trenutak kada pronađu svoju strast i način da ožive prizore iz svoje mašte menja njihov život nabolje.

Imaćete priliku da upoznate čoveka koji je iz inata postao opančar, pravnicu - majstora vitraža, ekologa - kovača, doktorku za perle, pukovnika - slikara i poslednjeg beogradskog parfemistu. Videćete kako se od rogoza može napraviti kostim, istkati skulptura, kako od vune nastane vaš dvojnik, a od papira kuća. Naučićemo kako svila može postati najjače oružje, kako drvo govori i kako glina spaja zaljubljene. Njih trinaestoro će nam ispričati svoje životne priče i upoznati sa pojedinostima ovih zanata i njihovu savremenu primenu. Oni su ponosni čuvari naše tradicije.

Svaka epizoda je ispovest jednog junaka (junakinje) koji će nam otkriti svoje snove iz detinjstva i motivaciju za stvaranje ovih umetničkih dela. Nekima od njih je ovo bila šansa da sebi stvore novu poslovnu priliku usled gubitka posla, neki su ispunili slobodno vreme, a neki time čuvaju uspomenu na svoje pretke. Ono što im je svima zajedničko je da ih pokreće velika ljubav ka ručnom radu i da su uz njega uspeli da prevladaju mnoge životne nedaće.


Autor serijala: Maja Kukavica

Produkcija: produkcijska kuća YU-BI-NET

Sve epizode serijalaPlodovi mašte

Prethodne emisije

Nema emisija koje zadovoljavaju uslove pretrage

Sve epizode serijalaPlodovi mašte