Kulturni dnevnik

Gošća Kulturnog dnevnika je glumica Neda Arnerić, dobitnica nagrade "Beogradski pobednik" za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti.

U beogradsksom bioskopu Sinepleks Ušće, premijerno je prikazan ruski film "Led" sa Milošem Bikovićem, Aglajom Tarasovom i Aleksandrom Petrovim u glavnim ulogama.

Susret publike sa modernim prikazom muzičkog i folklornog nasleđa Anadolije, protekao je u atraktivnom nastupu ansambla "Vatra Anadolije" na sceni Centra Sava.

Nakon završetka radova na adaptaciji foajea zgrade u zrenjaninskom Narodnom pozorištu "Toša Jovanović" dve premijere u svega tri nedelje. Posle komedije Darija Foa "Nemam da platim i neću da platim", sada se glumački ansambl predstavio delom američkog klasika Tenesi Vilijamsa "Tramvaj zvani želja".

U Galeriji RTS-a otvorena je retrospektivna izložba radova Tometa Serafimovskog. Predstavljeno je 70 skulptura i 11 crteža iz kolekcije porodice Serafimovski.

Izložba Narodnog muzeja "Blago i carevi - Raskoš rimske Srbije" u Palati Meizlik u Akvileji, biće otvorena 10. marta, saopšteno je na konferenciji za novinare u Ministarastvu kulture i informisanja, koje je pokrovitelja izložbe, realizovane u saradnji sa Republikom Italijom i fondacijom "Akvileja.

U Novom Sadu otvoren je Mađunarodni sajam knjiga.

U Parizu su predstavljena dela francuskog slikara Batista Kamila Koroa, koji je imao veliki uticaj na impresioniste. Najpoznatiji je po pejsažima a sada su predstavljeni njegovi portreti.

Urednik Lidija Božić
Montažer Branislav Popović
Realizator Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]