60 najlepših narodnih pesama

Kod Cojleta je štraj glađu! Komšija protestuje zbog toga što RTS na listu za izbor 60 najlepših pesama nije uvrstio njegovu pesmu! Protest razbija komšinica Svetlana, svopjim metodama...

Gosti u ovonedeljnoj emisiji kod Bojane i Milana su Boris Bizetić, autor sa Dorćola i Branko Veselinović, muzikalni prezenter Dnevnika. Da sve bude još zanimljivije, sa svojih sedam otkrivenih kriterijuma dobre narodne pesme dolazi Rajko Erić, automehaničar sa Voždovca. Glasove klasičara harmonike iz MehFesta donosi Miloš Živić a narodnjački harmonikaši dolaze iz Lugavčine iz Pomoravlja, mesta znanog i kao "selo harmonike".

Glasajte za odabrane pesme koje se nalaze na našoj listi!

Načini glasanja:
- Na sajtu www.60narodnih.rs možete glasati i videti kompletan spisak od 500 pesama
- Označavanjem pesama koje vam se sviđaju ("lajkovanjem") na kanalu emisije na Jutjubu,
- Pismima (sa deset naziva pesama), na adresu: Takovska 10, 11000 Beograd, sa naznakom "Glasanje za 60 najlepših narodnih pesama",
- Telefonom - uključenjem u radijsku emisiju "60 najlepših narodnih pesama" koju vodi i uređuje Nenad Kamidžorac, subotom od 14 do 15 časova, na Prvom programu Radio Beograda.

Pratite sve u vezi sa projektom RTS-a "60 najlepših narodnih pesama" i na društvenim mrežama Fejsbuk, Tviter i Instagram "60 najlepših narodnih pesama" #60narodnih i pišite timu projekta na imejl adresu: 60narodnih@rts.rs.

Voditelji emisije: Bojana Marković i Milan Popović
Urednici emisije: Dušan Šukletović i Milan Popović
Muzički urednici: Jovana Dukić i Dušan Šukletović
Scenario: po ideji Milana Popovića
Reditelji: Petar Stanojlović, Darko Kamarit, Milica Soldatović Mikić i Miodrag Kolarić

Podsećamo: Osim televizijske emisije na RTS 1 nedeljom u 17 časova, svake subote se na Prvom programu Radio Beograda emituje istoimena emisija (od 14.00 časova) koju uređuje i vodi etnomuzikolog i novinar Nenad Kamidžorac.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 01. apr 2018, 00:05) - anonymous [neregistrovani]

predlog

Milane i Bojana dovedite u emisiju Zdravka Čolića da otpeva pesmu MAJSKO SUNCE.