SAT: Zašto svi menjamo registarske tablice

Ovih dana mnogi vozači se žale zato što moraju da menjaju registarske tablice, jer je zakon propisao njihovo ograničeno trajanje.

Zato mnogi nisu sigurni da li je to neophodno, da li trošak može da se izbegne i zašto uopšte tablice imaju rok trajanja. Da bi to proverila, ekipa emisije SAT razgovarala je sa stručnjacima, ali je sprovela i jedan specijalni test u laboratoriji Saobraćajnog fakulteta, u kome su upoređene tablice stare sedam godina i potpuno nove.

U rubrici Predstavljamo imali su ekskluzivnu priliku da voze prvi "rejndž rover" na struju, kao i najsnažniji "rejndž rover sport" sa V8 motorom.

Repriza emisije je nedeljom u 01.10 časova i utorkom u 11.00 na Drugom programu.

broj komentara 7 pošalji komentar
(ponedeljak, 02. apr 2018, 08:06) - anonymous [neregistrovani]

Počivajte u miru...

... poštovani gospodine Mirko. Hvala Vam za sve što ste učinili za nas vozače, putnike i ljude.

(ponedeljak, 02. apr 2018, 04:37) - anonymous [neregistrovani]

isplaka se ...

au ode Mirko.Koliko sam voleo njegove patrole.Ne mogu da zamislim ovo leto bez njega.Nisam propustao godinama.Onakav glas, drzanje, toga vise nema.

(nedelja, 01. apr 2018, 19:47) - anonymous [neregistrovani]

Opet Tablice

Ja zivim na zapadu i prvi put u zivotu cujem da registarske tablice imaju vremenski rok trajanja.Gde to ima jos u Evropi ? Tablice se menjaju samo kad su ostecene,ispada da su bolje bile Jugoslovenske tablice neogranicen rok trajanja i u to vreme se nisu placali toliki porezi na luksuz i kubikazu.Zasto se ne vrse promene da se porezi i dazbine placaju prema vrednosti auta.

(nedelja, 01. apr 2018, 14:45) - anonymous [neregistrovani]

Tablice

Zašto u razvijenijim zemljama tablice nemaju rok trajanja?

(nedelja, 01. apr 2018, 14:09) - Brnabic [neregistrovani]

Glasaci

Moraju se nahraniti gladna usta birokratije ,partokratije ,javnih preduzeca jer su to sigurni glasovi a ako nisu lako se dovode u red podobnim direktorima istih. Jedino sto je dobro u svemu tome je sto ce i oni morati da plate tablice.

(nedelja, 01. apr 2018, 10:09) - anonymous [neregistrovani]

Da, da

I da li je neko od stručnjaka smeo da kaže da je rok trajanja tablica čista glupost?

(nedelja, 01. apr 2018, 08:45) - anonymous [neregistrovani]

Ipak je novac građana u pitanju

Uvođenjem besmislenih zakona birokratizovana administracija disciplinuje društvo i opravdava smisao svog postojanja. Pravo pitanje je ko zarađuje tim poslom, to jest kome je posao "namešten". Kako drugačije shvatiti i opravdati prisilnu zamenu nečega što je funkcionalno i ispravno. Pravdanje postupka nekakvim "rokom trajanja" je samo opravdanje. Ako su zakonodavci u toj meri ljudi od reči i primene zakona, zašto ne ukinu zakon o umanjenju plata i penzija. I on je (bio) oročen na tri godine. Znači ipak je novac građana u pitanju.

SAT SAT

Autor:
Mladen Alvirović

Svi koji traže aktuelnu i, pre svega, korisnu informaciju iz oblasti saobraćaja, automobilizma i turizma već punih 26 godina okupljeni su oko emisije SAT, emisije i za vozače i za pešake. [ detaljnije ]