Kulturni dnevnik

Jugoslovensko dramsko pozorište obeležava 70 godina od prve premijere. Trećeg aprila 1948. na sceni je izvedeno delo slovenačkog klasika Ivana Cankara "Kralj Betajnove". Tim povodom gost Kulturnog dnevnika je upravnica Jugoslovenskog dramskog pozorišta Tamara Vučković Manojlović.

U Kulturnom dnevniku o burnim reakcijama kulturne javnosti na objavljene rezultate gradskog Konkursa za sufinansiranje projekata u kulturi.

Slavni gitarista Vlatko Stefanovski nastupom u Kolarčevoj zadužbini beogradskoj publici predstavio akustični album "Maternji jezik".

Ovogodišnji Aprilski susreti traju od 2. do 5. aprila u Studentskom kulturnom centru. Otvara ih koreografija I II III x IV, autorke Dagmar Dahauer u izvođenju studenata Instituta za umetničku igru.

Gost Beograda Marčelo Foa, autor knjige "Gospodari medija" objašnjava kako je i zašto moguće usmeriti medije u željenom pravcu, često bez jasne svesti novinara da u tome učestvuju. Predstavljamo najnoviju izložbu britanske umetnice Linder Sterling i njena dela stvorena fotomontažom inspirisana životom na selu.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Dragana Pantić
Realizator: Sanja Redžić
Montažer: Branislav Popović

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]