Kulturni dnevnik

U Muzeju primenjene umetnosti, pod sloganom "Polja budućnosti", održava se jubilarni 40. Salon arhitekture, prvorazredni arhitektonski događaj kod nas koji okuplja brojne autore iz zemlje. Gost Kulturnog dnevnika Dejan Todorović dobitnik Velike nagrade salona za projekat rekonstrukcije Muzeja savremene umetnosti.

U Narodnom pozorištu u režiji Ane Grigorović premijerno drama Federika Garsije Lorke Dom Bernarde Albe. Ovogodišnji kamerni ciklus Beogradske filharmonije "Pandemonijum" završen izvođenjem čuvenog dela Igora Stravinskog - "Priča o vojniku". U Kulturnom dnevniku predstavljamo novi roman poznate novinarke i aktivistkinje Naomi Klajn "Nije dovoljno reći ne". Tokom aprila u beogradskim galerijama održava se međunarodni festival Treći Beogradski mesec fotografije. Izložba Bez gledalaca: umetnost festivala Gorući čovek u Renvik galeriji u Vašingtonu donosi pred publiku ogromne instalacije sa čuvenog okupljanja u pustinji Nevade. U Belgiji se održava festival čokolade! U centru pažnje je prva izložba čokoladnih skulptura koja je okupila više od 40 umetnika iz celog sveta.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Maja Tucaković
Realizacija: Vladimir Đurđević

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]