Jutarnji program

Završene su zajedničke vojno-policijske patrole na granici, u toku su i pripreme za obeležavanja Dana Vojske, u sklopu kojih i akcija u koju su uključene vojne zdravstvene ustanove. O svemu tome govori kapetan fregate Jovan Krivokapić, portparol Vojske Srbije.

Ponedeljkom emitujemo tematski blok "Rak je izlečiv". Koleginice, Ivana Božović i Ana Stamenković istražuju zbog čega je rak pluća najčešća i najsmrtonosnija maligna bolest u Srbiji, i da li će oboleli uskoro dobijati najsavremeniju terapiju o trošku države. Saznaćete i zašto je važno da sledeće subote budete na Beogradskom maratonu, ali i šta sve možemo da uradimo kako bi neke od najčešćih malignih bolesti bile otkrivene na vreme. Kampanju "Rak je izlečiv" Radio Televizija Srbije vodi uz podršku Ministarstva zdravlja.

Pet dana ostalo je do Beogradskog maratona. Pravi je trenutak da počne zagrevanje za trku. Ako nedostaje motiva i volje, možda pomogne neki savet onih kojima je trčanje gotovo svakodnevica. U naš studio utrčaće članovi Beogradskog trkačkog kluba.

Za kraj Jutarnjeg programa jedna muzička premijera i prava poslastica za ljubitelje muzike, ali i prirodnih lepota. Muzičko-scensko pojašnjenje spota koji ćemo videti, stiže nam od Nenada Milosavljevića - Neše Galije.

Urednik: Duško Nikolić, voditelj: Dragana Kosjerina

broj komentara 0 pošalji komentar