Kulturni dnevnik

Svetski dan džeza obeležava se širom sveta 30. aprila, i to kao zvanični Unesko praznik.

Povodom dana džeza, na pet lokacija u Beogradu održan je treći Jazz Crawl Festival, a na Trgu republike održan je koncert pod naslovom "Dame pevaju džez". "Jednostavan svet" naziv je izložbe Marcina Ričeka. Izložba koja traje do 6. maja ujedno je poslednja izložba iz ovogodišnje edicije fesitvala Mesec fotografije. U Ateljeu 212 premijerno je izvedena komedija "Režim ljubavi" u kojoj se istražuju, analiziraju, komentarišu i kritikuju različiti savremeni ljubavni odnosi. U Muzeju "Viktorija i Albert" otvorena je izložba "Moda iz prirode" koja pokazuje kako se tekstilna industrija oslanja na planetu od koje dobija sirovine i inspiraciju, kao i šta bi trebalo učiniti da bi bila promovisana održivost. Od 7. do 14. maja održava se 7. Beogradski Šopen Fest, a tim povodom nastupiće velika svetska umetnička imena. Gost Kulturnog dnevnika je Ivana Matijević, umetnički direktor Beogradskog Šopen Festa.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Dragana Pantić
Realizator: Maja Mandić
Montažer: Branislav Popović

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]