Kulturni dnevnik

U Novom Sadu će od 27. do 30. avgusta biti održan 13. Međunarodni novosadski književni festival. Tim povodom gost Kultrunog dnevnika je Jovan Zivlak pesnik, kritičar i esejista, predsednik Društva književnika Vojvodine i osnivač festivala.

U Galeriji nauke i tehnike SANU u toku je izložba "Srpska leksikografija od Vuka do danas" autora prof. dr Rajne Dragićević i dr Nenada Ivanovića, kao deo programa 16. Međunarodnog kongresa slavista, koji se održava u Beogradu od 20. do 27. avgusta.

U RTS-u je potpisan protokol o saradnji Bitefa i Kulturrno umetničkog programa naše kuće, kojim je preciziran način praćenja festivala kao i direktan prenos jedne predstave iz ovogodišnje selekcije.

U Novom Sadu je predstavljen koncept pod nazivom "Kaleidoskop" koji podrazumeva brojne programe kojima se oslikava sva kulturna raznolikost Novog Sada, buduće evropske prestonice kulture 2021. godine.

Prisustvo kritike u medijima danas je poput susreta sa retro sakoom u ormanu. Radio-televizija Srbije neprestano neguje kritiku u svom programu. Naš jubilej je povod je da se podsetimo uglednih kritičara koji su deo, ne samo televizijske već i kulturne istorije. Kao i da pokažemo koliko je kritika važna u jednoj kulturi.

U švajcarskim Alpima održan je najveći svetski festival alpskog roga. Taj instrument je osim u Švajcarskoj, popularan i u Nemačkoj i Francuskoj.

Urednik Lidija Božić
Montažer Tijana Todorović
Realizator Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]