Tijanić: Niko kao ja

Pet godina posle smrti utisak je da će Srbi još dugo čekati na nekoga poput Aleksandra Tijanića. Niko i nikad kao on. Nažalost. Ili na sreću?

Nadao se da će da umre igrajući basket. Iako mu je omiljena istorijska ličnost bio Stevan Sinđelić on nije bio od onih koji će da puca u bure baruta. Čak ni ako su u tom buretu svi njegovi neprijatelji, čiji spisak je smatrao svojom najvećim dostignućem. Oni su o njemu mislili tačno ono što nije bio. On je voleo da ga ne vole ali je želeo da ga čitaju. Izluđivao je mnoge a njega je izluđivao profil srpskog novinara u ovom veku.

Kakav je novinar bio Tijanić? Kako je postao jugoslovenska medijska zvezda? Šta je pisao kad se raspadala Jugoslavija? Kakav je bio njegov odnos sa Miloševićem i Mirjanom Marković, kakav sa Đinđićem a kakav će posle 2000. da bude sa novim srpskim liderima? Da li je bio srpski nacionalista? Kako je igrao basket? A kakav je bio u kafani?

U specijalnoj emisiji Oko: "Tijanić, niko kao ja" o Aleksandru Tijaniću i jednom burnom vremenu govore: Denis Kuljiš, Nenad Lj. Stefanović, Teofil Pančić, Ljiljana Smajlović, Goran Milić, Zdenko Tomanović, Aleksandar Stanković, Haris Džinović, Vladan Mihailović i Srećko Jarić.

Autor emisije: Gorislav Papić

broj komentara 7 pošalji komentar
(utorak, 30. okt 2018, 21:22) - Jovan Stanojević [neregistrovani]

Saša

Bog da mu dušu prosti i hvala mu!

(utorak, 30. okt 2018, 12:35) - Milija [neregistrovani]

Aleksandar Saša Tijanić

имао се рашта и родити!

(utorak, 30. okt 2018, 11:11) - Danko R. [neregistrovani]

Tijanic

Dugo nisam sa takvom paznjom i uzivanjem gledao neku emisiju,podsetilo me je na neka stara dobra vremena.
Tijanica sam kao kompleksnu licnost cini mi se tek sada uspeo da celovitije sagledam.I nakon ove emisije samo sam jos vise ubedjen da covek kao on treba da dobije u spomen svoju ulicu iako nisam siguran da bi on zbog toga bio srećan.

(utorak, 30. okt 2018, 10:47) - milan [neregistrovani]

Sasa

Pohvale za izuzetno dobro i posteno napravljenu emisiju.

(utorak, 30. okt 2018, 10:45) - Jaca [neregistrovani]

Odusevljena!

Emisija je sjajna,profesionalna,interesantna,posebno delovi koji se tiču njegove mladosti i slika iz tog perioda koje nikada ranije nismo imali prilike da vidimo i sto neko reče mislim da bi se čak i Tijaniću dopala
emisija.
A on,iz godine u godinu sve vise nedostaje,a tek ce.....

(utorak, 30. okt 2018, 10:12) - Vesna Knezevic [neregistrovani]

izvrsna emisija

Sjajna emisija, svaka cast kolegama koje su sudjelovale u produkciji ovog specijalnog izdanja Oka. Slojevita, precizna, racionalna analiza jednog velikog novinara. Jer, to je Sasa Tijanic uvek bio i ostao, novinar, autor, bez obzira sto smo ga povremeno posudjvali drugim profesijama!

(ponedeljak, 29. okt 2018, 20:05) - Ljiljana [neregistrovani]

Sigurno bi se emisija dopala i Tijaniću!

Odlično urađena emisija!! Zaista je bio poseban i drugačiji.

Oko Magazin Oko Magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]