Kulturni dnevnik

Berlin je ponovo prestonica filmske umetnosti - otvoren je Berlinale, poslednji pod vođstvom dugogodišnjeg direktora Ditera Koslika. Sa crvenog tepiha Berlinala izveštava Sandra Perović.

Roman Beogradski trio Gorana Markovića bio je tema susreta u Domu kulture Studentski grad. Reči su u fokusu radova na izložbi Mirjane Đordjević Taler, otvorenoj u Galeriji Gete instituta. U Atrijumu Narodne biblioteke Srbije predstavljena je dvojezična monografija Veliki rat 1914-1918, priređivača Krinke Vidaković Petrov. Antropocen, nova opera Stjuarta Mekrea u režiji Metjua Ričardsona, svetsku premijeru imala je krajem januara na sceni Škotske opere u Glazgovu. Večeras je Antropocen premijerno izveden i u Londonu.

U francuskom gradu Remsu do 7. februara održava se Međunarodni pozorišni festival koji prikazuje eklektičan izbor pozorišnih, plesnih i muzičkih nastupa iz čitave Evrope.

Manifestacija Beograd svetlosti otvorila je drugu deceniju svojih aktivnosti programom pod nazivom Zamisli svetlost, koji se održava u Kulturnom centru Grad. Tim povodom, gost Kulturnog dnevnika je Aleksandra Stratimirović, vizuelna umetnica i dizajner osvetljenja.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Selina Lovren Aksentić
Realizator: Sanja Redžić
Montaža: Nikola Manić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]