Kulturni dnevnik

Beogradska premijera predstave Limunacija, po tekstu Dušana Kovačevića, a u režiji Nebojše Bradića, Narodnog pozorišta u Nišu, večeras je u Zvezdara teatru.

U knjizi Obnavljanje hrama, Arsenije Arsa Jovanović ispisuje svoju ličnu istoriju i istoriju nastanka BITEF teatra, koji obeležava 30 godina postojanja. Veliki solistički koncert naše muzičke dive Beti Đorđević, uz ekipu odabranih muzičara, održava se u Domu omladine Beograda. Monografiju pod naslovom Sloboda najjačem, posvećenu umetniku Predragu Peđi Neškoviću, priredio je istoričar umetnosti Ješa Denegri. Ove sezone, tri svetske premijere obeležiće proslavu velikog jubileja - 50 godina slavnog Škotskog baleta u Glazgovu. Poslednji Srbin u Hrvatskoj je srpsko-hrvatska koprodukcija, koja će na FEST-u premijerno biti prikazana 1. marta, a u domaće bioskope stiže 7. marta. Tim povodom, gost Kulturnog dnevnika je Predrag Ličina, reditelj filma.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Selina Lovren Aksentić
Realizator: Maja Mandić
Montaža: Branislav Bane Popović

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]