Kulturni dnevnik

Na 69. Berlinskom festivalu film "Šavovi" reditelja Miroslava Terzića u programu "Panorama" osvojio je nagradu za najbolji evropski film. Glavnu ulogu u filmu igra glumica Snežana Bogdanović, gost Kulturnog dnevnika.

U Nišu je najavljeno prvo izdanje  Festivala balkanskog kulturnog prostora „Teatar na raskršću", koji će biti održan od 11. do 19. marta u Narodnom pozorištu Niš.

Dan Beogradskog dramskog pozorišta  povod je da se podsetimo blistavih trenutaka i istražimo kako danas  funkcioniše ovaj teatar.

U Jugoslovenskoj kinoteci održana je svečana projekcija restaurirane kopije filma "Tri karte za Holivud" iz 1993.godine u režiji Božidara Nikolića.

Objavljena je monografija o ‘'Zastava filmu'',  jedinstvenoj filmskoj kući, koja je decenijama predstavljala simbol jugoslovenske i srpske kinematografije.

U Ferari, rodnom gradu italijanskog slikara Đovanija Boldinija, jednog od najistaknutijih predstavnika bel epoka otvorena je izložba portreta ali i kolekcije odeće iz 19.veka. Njegova dela inspirišu i savremene dizajnere.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Olivera Milošević
Montaža: Nikola Manić
Realizator: Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]