Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika - mlada umetnica Gala Čaki. Povod - njeno učešće na izložbi u Gran Paleu u Parizu na poziv Salona nezavisnih.

Pod sloganom Bez zaštite, u Beogradu se do trećeg marta održava Međunarodni filmski festival FEST. 47. izdanje otvara film "Miljenica "Jorgosa Lantimosa. Prvi put u Domu omladine poetski koncert Petra Božovića "Vetar, lišće i ja". U Atrijumu Narodne biblioteke Srbije, čitanjem posthumno objavljenih priča, obeležava se dan rođenja Danila Kiša. U okviru ciklusa Mudroslovlje 3, na koncertu Beogradske filharmonije u Kolarčevoj zadužbini nastupa violista Saša Mirković. U Salonu Muzeja savremene umetnosti otvaranje izložbe Mariele Cvetić "Conquistado. Iz kulture i umetnosti". U subotu 23. februara u Hangaru u Luci Beograd nastup svetske haus zvezde Hot Since 82, jednog od najuspešnijih evropskih di-džejeva i producenata.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Maja Tucaković
Montaža Nikola Manić
Realizacija Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]