Kulturni dnevnik

Prvi put na Velikoj sceni Kolarca zajedno nastupaju najveći etno-džez pijanista Srbije, Vasil Hadžimanov, i najveći etno-džez saksofonista Rusije, Oleg Kirijev. Oni izvode džez kompozicije prožete ruskim i srpskim tradicionalnim melosom.

U Jugoslovenskoj kinoteci, Teofilu Pančiću uručena je nagrada Fondacije Tanja Petrović za izuzetan doprinos afirmisanju kulture i umetnosti u medijima. U prostorijama Fondacije Milenin dom u Požarevcu, održana je promocija knjige One su promenile Srbiju, Tatjane Loš i Milene Marković. U Srećnoj galeriji Studentskog kulturnog centra otvara se izložba crteža Jovana Marinkovića. U njujorškom Muzeju moderne umetnosti otvorena je izložba Žoana Miroa, na kojoj su predstavljeni: slike, radovi na papiru i brojni predmeti iz bogate kolekcije tog muzeja. Povodom 187. rođendana Narodne biblioteke Srbije, održana je Centralna manifestacija na kojoj je dodeljena nacionalna nagrada iz oblasti bibliotekarstva Janko Šafarik. Tim povodom, gost Kulturnog dnevnika je Laslo Blašković, upravnik Narodne biblioteke Srbije.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Selina Lovren Aksentić
Realizator: Sanja Redžić
Montaža: Nikola Manić

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]