Zlatna ideja

U novoj epizodi serijala "Zlatna ideja" upoznajemo Vas sa kreativnim radnim prostorima, digitalnim nomadima, kao i ekološkom proizvodnjom i socijalnim peduzetništvom. Inovativnost nije uvek vezana za tehnologiju, već dodatnu vrednost proizvoda ili usluge.

Upoznali smo Nanu Radenković, jedanu od suosnivača prvog kreativnog Hab-a u Beogradu - Nova iskra. Koji danas posluje na dve lokacije u Savamali i centru Zemuna.

Takođe i inovativno rešenje u oblasti nekretnina City Expert, koji je nastao kada su dvojica osnivača imali problem sa agnecijom za iznajmljivanje stanova i odlučili da reše taj problem.

Razgovarali smo i sa Ivankom Milenković, vlasnicom i direktorkom Eko fungi fabrike, koja se u osnovi bavi proizvodnjom i preradom jestivih gljiva.

Naša sagovronica bila je i Ivanka Stamenović - jedan od osnivača prvog ekološko-socijnog preduzeća, za proizvodnju ekoloških torbi.

Vladimir Šijaković je više od dvadeset godina radio u svetu finasija, bankarstva i investicionog bankarstva, ali su ga informacione tehnologije zanimale, posebno sa aspekta aplikacija za mobilne telefone. Tako je i nastala aplikacija vozi, za pomoć na putevima.

Urednica emisije: Tamara Jakovljević

broj komentara 0 pošalji komentar