Kuhinja moga kraja

Četvrta učesnica serijala "Kuhinja moga kraja" je Olivera Radičević iz Gornje Kravarice. Rođena i odrasla nadomak Guče u kraju koji je oduvek privlačio turiste zbog domaće hrane, odlučuje da sa suprugom Vladanom i širom familijom, deverom i njegovom suprugom, ode u Rusiju i da tamo kroz ketering prenese deo srpske tradicije.

Po zasnivanju porodice, kako su im ćerka i sin rasli, nakon nekoliko godina, rasla je i njihova i želja dece za povratkom u Srbiju.

Aleksej i Aleksandra, nastavili su visoko školovanje u Beogradu, a Olivera i Vladan uz pomoć devera u Gornjoj Kravarici, nastavili su da se bave istim poslom.

Olivera, hemijski tehničar, bavi se proizvodnjom domaćih sokova, heljde, uzgojem povrća a muški deo domaćinstva proizvodnjom rakije.

Ova mlada žena Ruse je naučila šta je to šašljik, a sa istim žarom ga je spremila i za svoje drugarice.

A čime je dodatno začinila ručak i doček, videćete u četvrtoj epizodi serijala "Kuhinja moga kraja".

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 14. apr 2019, 17:22) - Nada Broćić [neregistrovani]

Pozdrav Kravarici

Emisija iz Kravarice mi se jako dopala. Bilo bi sve savrseno da voditeljka, ili narator nije neprekidno nepravilno izgovarala ime sela. To nepravilno akcentovanje Kravarice je totalo pokvarilo utusak. Valjda je bar neko iz ekipe, producent, režiser, bilo ko mogao da se potrudi I nauči kako se pravilno izgovara ime sela Gornja Kravarica. Ovakve greške na javnom servisu ne bi smele da se dešavaju.