Jutarnji program

U pretprazničnom ili uobičajenom vikend - raspoloženju. Sanjivi, ili orni za novi dan. Svi zajedno od 6 se budimo uz Jutarnji program.

Uz prvu kafu i prve vesti ulazimo u vikend. Saznajemo kakve izazove, predloge i podršku Srbija može da očekuje u Pekingu i Berlinu.

Kakvi su dani pred Srbima na Kosovu i Metohiji, a kakva kampanja pred kandidatima za gradonačelnike opština na severu pokrajine. O svojim porukama biračima predstavnici Srpske liste govoriće u Jutarnjem programu.

Na Veliku subotu po Gregorijanskom kalendaru, proveravamo koliko brzo se prolazi preko graničnih prelaza i naplatnih rampi. Podsećamo se običaja i pitamo šta sve skriva boja za jaja.

Hoće li maturantkinje neosunčane na bal? Na kakve novine u korišćenju solarijuma treba da se naviknemo i zašto nam argumenti kao što su "opasno", "Štetno" i "Kancerogeno" u ovom slučaju nisu dovoljni? Dolazi nam Dr Željko Mijušković.

Posle više od sedam decenija tišine, ove godine u pripremi je nekoliko igranih filmova o zločinima u Jasenovcu. Kakvu nam istinu otkrivaju i ko će sve imati priliku da je vidi?

Pred učenicima završnih razreda su meseci odluke. Da li je brzina zapošljavanja u inostranstvu kriterijum na osnovu kojeg se biraju škole? To pitamo buduće medicinske sestre, konobare i kuvare.

O jednom posebnom horu i vrlo posebnim članovima govori nam omiljeni novosadski profesor istorije. Dolazi nam, i sa Horom Ison, upoznaje nas Miša Blizanac.

Lazarevu subotu ulepšaće nam i Leontinina "Čarolija". Uz dečji glas završavamo emisiju.

Voditelj: Nada Gogić; urednice: Nada Gogić i Vanja Ratković.

broj komentara 0 pošalji komentar