S Tamarom u akciji

Porodica Pavićević, selo Čumić, Kragujevac

Osma epizoda emisije "S Tamarom u akciji" prikazuje pre svega priču o velikoj ljubavi Milana (36) i Suzane (30), koji su se slučajno upoznali na jednom seoskom vašaru i zauvek jedno drugom promenili živote.

Milan je godinama radio kao građevinski radnik u Rusiji, ali je upoznavši Suzanu odlučio da ostane u svom rodnom selu. U selu Čumić je živeo njegov otac, u maloj porodičnoj kući, blatnjari bez struje i vode. Iako je svoje detinjstvo provela u boljim životnim uslovima, Suzani nije smetalo da se preseli kod Milana i da živi sa svojim svekrom Tomom (71).

U toj kući dobili su tri sina Davida (11) Vasilija (9) i Viktora (8). Pre tri godine od ušteđevine Milan i Toma su konačno skupili dovoljno novca da u svom dvorištu počnu da grade novu kuću od 60 kvadrata. Uspeli su da je stave pod privremeni krov i da opreme jednu sobu koja im je služila kao kuhinja, trpezarija, dnevna i spavaća soba. Milan je uspeo da uvede vodu u kuću i počeo je da oprema kupatilo. Suzana se bavila vaspitavanjem dece, uči sa njima, deca su izuzetno vredna i dobri su đaci. Bavi se poljoprivrednom, svake godine vodi računa o plasteniku, vodi računa o malobrojnim životinjama.

Pavićevićima će novu kuću, sa novim pravim krovom i završenim enterijerom, podariti u još jednoj humanitarnoj emisiji, majstorska ekipa Tamare Grujić. Uz pomoć mesne zajednice i nekolicine ljudi velikog srca, za samo pet dana Pavićevićima se život potpuno preokrenuo i rešen je veliki broj briga.

U novoj epizodi, Tamara je otkrila čari srca Šumadije, divne istorijske priče, upoznala koje lepote krije neobična seoska škola braće Pavićević i otkrila zašto najlepše cveće koje krasi nekoliko velikih gradova Srbije raste baš u selu Čumić.

Zauzvrat, ona je Davidu, Vasi i Viktoru pokazala jedan od najvećih akvarijuma koji postoji u Srbiji, na Prirodno-matematičkom fakultetu u Kragujevcu, i ispunila im želju da uživaju u velikom avantura parku i da se voze zip lajnom preko Šumaričkog jezera.

Pored novih avantura, gledaoci mogu da se upoznaju i sa istorijom kroz Milošev konak i čuveni Muzej livnice koji krase obale Lepenice glavnog grada Šumadije - Kragujevac.

Nova epizoda na programu je u petak 3-ćeg maja sa početkom u 21č na Provm programu Javnog servisa Srbije.

broj komentara 0 pošalji komentar