Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je legendarni japanski reditelj Kazuo Hara, koji je otvorio dvanaesti Međunarodni festival dokumentarnog filma BELDOCS.

U okviru 150-godišnjice Narodnog pozorišta u Beogradu i 20-godišnjice Opere i teatra Madlenianum, na sceni našeg nacionalnog teatra gostuju umetnici državnog kamernog muzičkog teatara - Opere Sankt Peterburga. Na Velikoj sceni izvedena je opera Žorža Bizea Lovci na bisere. Govorimo o autorskim koncertima Dalide Grmuše u Studentskom kulturnom centru i Mione Babić Deler u Italijanskom kulturnom centru. Predstavljamo novi broj časopisa za pozorišnu umetnost "Scena". Predstava Balkanski špijun, po tekstu Dušana Kovačevića, u režiji i dramaturgiji Tatjane Mandić Rigonat, izvedena je u okviru Glavnog programa 26. Međunarodnog festivala malih scena u Rijeci. Priča Malo ostrvo Andree Levi o prvoj generaciji imigranata sa Jamajke, u londonskom Nacionalnom teatru, po mišljenju kritičara, britanska je predstava sezone.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Selina Lovren Aksentić
Realizator: Maja Mandić
Montaža: Nikola Manić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]