TV lica: Minja Subota

Emisija je snimljena u Beču gde je Minja Subota debitovao kao glumac u pozorišnoj predstavi "Dolče vita".

U bogatoj karijeri muzičara, i kompozitora, legendarni televizijski autor u osmoj deniji života oprobao se na pozorišno sceni u "Madlenianumu" igrajući sebe. Predstava je naišla na odličan odziv publike, a deo u kome je Minja improvizovao dodajući repliku mladoj koleginici Anki Gaćeši "Moja baka kaže da se ne menjate već 50 godina" uvek izaziva gromoglasan aplauz.

Tako je bilo i u Akcent tetaru u Beču gde je pauzu između probe i predstave iskoristio za šetnju po parku Belvedere uz priču o tome kako ne posustaje, kako je važno imati interesovanja, ali i dirljivu priču o supruzi Branki bez koje je ostao nedavn, posle skladnog zajedničkog života, o tome kako se pomirio sa velikim gubitkom, o izložbi njenih slika koju priprema,ali i o sećanjima na to kako je počela njihova ljubavna priča, o Beogradu u vreme žipona, o jednom fići kojim je stigao čak do Monaka i malom gramofonu koji je bio ugrađen u taj auto.

Dan je završen u pozorištu gde je ansambl predstave "Dolče vita" ispraćen stojećim ovacijama, a Minja Subota se dugo posle toga strpljivo fotografisao sa obožavaocima različitih generacija.

Autor: Tanja Peternek

broj komentara 0 pošalji komentar
TV lica: ... Kao sav normalan svet TV lica: ... Kao sav normalan svet

Autor:
Tatjana Peternek Aleksić

„Tv lica …kao sav normalan svet,, je na programu RTS-a deset sezona. Za to vreme oko 300 ličnosti iz javnog života pokazalo je da uspeh i popularnost nisu uspeli da ih promene. [ detaljnije ]