Kulturni dnevnik

"Srpski kulturni prostor: odlike, vrednosti, problemi", tema je okruglog stola koji će danas i sutra u Matici srpskoj u Novom Sadu okupiti oko 60 učesnika, među kojima su akademici, pisci, profesori univerziteta.

Jedan od najpoznatijih ruskih vokalnih sastava, Hor Sretenjskog manastira, nastupio je u Centru "Sava", prvi put pred beogradskom publikom.

Nova knjiga Vladimira Pištala "Značenje džokera" predstavljena je u Bibioteci Beograda.

U Skupštini grada Beograda, seriji RTS-a "Jutro će promeniti sve" pripala je Nagrada "Duga", koja se od 2013. godine dodeljuje povodom 17. maja - Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije.

Predstava "Teorija struna", Centra za umetnost pokreta PERPETUUM, premijerno je prikazana na Sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta.

Slika francuskog impresioniste Kloda Monea iz serijala "Plastovi" prodata je za čak 110 miliona dolara, posle izložbe koju je aukcijska kuća "Sotbi" organizovala u Njujorku.

Gost Kulturnog dnevnika je glumica Gorica Popović, dobitnica nagrade "Žanka Stokić".

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Marija Miljević Rajšić
Montaža: Nikola Manić
Realizator: Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]