Kulturni dnevnik

U Sava centru, muziku Arsena Dedića, na koncertu posvećenom ovom umetniku, interpretirali su poznati muzičari.

Epizodi "Slučaj Cvetković" dokumentarno-igranog serijala Kulturno-umetničkog programa naše kuće - "Narodno pozorište u deset činova", na ovogodišnjem festivalu Evropske asocijacije javnih servisa - CIRCOM, koji se održava u Novom Sadu, dodeljena je pohvala u kategoriji "Zabava i drama". U emisiji govorimo o knjizi Nika Bostroma "Superinteligencija" i o tome šta će se desiti kada se pojavi veštačka inteligencija, koja čoveka nadmašuje upravo u - opštoj inteligenciji? Za Kulturni dnevnik govori francuski filozof Mark Krepon, autor knjige "Smrtonosno ćutanje". U Galeriji "Novembar" otvorena je izložba Tadije Janičića, a u Domu Vojske Srbije izložba Ivanke Jevtović. Pedesetogodišnjica prvog koraka čoveka na Mesecu, proslavljena je u Nacionalnoj galeriji "Gran Pale" u Parizu, izložbom posvećenom baš ovom vernom Zemljinom pratiocu. Veće Velike nagrade arhitekture Udruženja arhitekata Srbije, Nagradu za životno delo dodelilo je arhitekti Dejanu Miljkoviću. On je, tim povodom, gost Kulturnog dnevnika.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Selina Lovren Aksentić
Realizator: Sanja Redžić
Montaža: Nikola Manić

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]