Kulturni dnevnik

Ovogodišnji festival KotorArt održava se od 27. juna do 13. avgusta sa četiri programa: Festival klapa Perast, Kotorski festival pozorišta za djecu, Don Brankovi dani muzike i Pjaca od filozofa. Naš gost je pijanista Ratimir Martinović, jedan od osnivača Festivala i direktor Don Brankovih dana muzike.

 

 

U Kulturnom dnevniku govorimo o "Zmajskim sinovima", novom pozorišnom festivalu u Dorćolskom narodnom pozorištu, kao i o najnovijem arheološkom otkriću na Medijani. Vodimo vas na promociju novih romana - u izdavačku kuću Geopoetika. U rubrici "Mi u svetu" izveštavamo iz Matere, ovogodišnje prestonice evropske kulture.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Dragana Pantić
Realizator Maja Mandić
Montažer Marko Dragović

broj komentara 0 pošalji komentar