Kulturni dnevnik

Devetnaesti Međunarodni festival Dani orgulja zatvoriće jedan od najboljih koncertnih orguljaša današnjice, francuski umetnik Vensan Dibua, koji je od 2016. godine na prestižnoj poziciji titularnog orguljaša katedrale Notr Dam u Parizu. Tim povodom, on je gost Kulturnog dnevnika.

Koncertom jednog od najvećih bendova svih vremena, The Cure, na Petrovaradinskoj tvrđavi počeo je Exit.

U Kulturnom dnevniku govorimo i o julskim izložbama u Kulturnom centru Beograda, o Festivalu "Novi tvrđava teatar", koji je otvoren u Vili Stanković, o Internacionalnom festivalu kratkog igranog filma - 6. Bašta festu u Bajinoj Bašti, o 33. Budva Grad teatru, koji je počeo koncertom Big Benda RTS.

U Kraljevskoj akademiji umetnosti otvorena je tradicionalna Letnja izložba, koja i ove godine izaziva veliku pažnju, ali potpuno drugačiju od one prošlogodišnje, kada je kustos bio Grejson Peri.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Selina Lovren Aksentić
Realizator: Maja Mandić
Montaža: Marko Dragojević

broj komentara 0 pošalji komentar