Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je pisac Ivan Ivanji. Neposredan povod za gostovanje u Kulturnom dnevniku je njegov novi roman "Vila na Dedinju".

U Salonu 77 Galerije savremene likovne umetnosti u Nišu otvorena je izložba Milice Rakić, kojom umetnica razmatra ličnost jednog od vodećih beogradskih nadrealista i jugoslovenskog funkcionera, Konstantina Koče Popovića. Studenti IV godine Fakulteta primenjenih umetnosti predstavljaju se u Muzeju primenjene umetnosti tradicionalnom izložbom Diploma. Govorimo o izgubljenim pričama velikog egipatskog pisca Nagiba Mahfuza i o albumu autorske umetničke muzike Jelene Mihailović. Vodimo vas i u Centar Botin u Španiji, gde je otvorena izložba nerealizovanih projekata Aleksandera Kaldera.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Selina Lovren Aksentić
Realizator: Maja Mandić
Montaža: Branislav Popović

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]