Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je književnik Darko Tuševljaković, dobitnik Evropske nagrade za književnost i autor nedavno objavljenog romana "Jegermajster".

 

 

Na Listu svetske kulturne baštine nedavno su upisani novi lokaliteti, ali nijedan iz Srbije. Šta je sa našim predlozima, istražujemo u Kulturnom dnevniku.

Vodimo vas u Budvu na 33. Festival Grad teatar, zatim u bečki Istorijsko-umetnički muzej na izložbu Jan van Ajka, kao i na beogradsku izložbu Sofije Ružić i Kjohei Tazakija iz Japana u Galeriji X Vitamin.

U Kotoru je završen 27. Kotorski festival pozorišta za decu. Reč kritike Ana Tasić.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Lidija Božić
Montažer Goran Mijić
Realizacija Marija Sredojević

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]