Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je Kralj Čačka povodom solističkog koncerta 1. avgusta u Kulturnom centru Grad.

Kulturni dnevnik predstavlja novo izdanje časopisa "Gradac", posvećeno panku. U emisiji otkrivamo koje su beogradske ulice nedavno dobile nazive po imenima ličnosti značajnim za srpsku kulturu. Govorimo o ovogodišnjem Antika festu, koji će se od 28. do 30. avgusta održati na arheološkom lokalitetu Feliks Romulijana u Zaječaru, kao i o Muzeju zeca u Novom Sadu. U rubrici "Mi u svetu" vodimo vas u Egipat, u kraljevsku nekropolu Denšur, gde je restaurirana čuvena piramida Bent i posle pola veka otvorena za javnost.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Dragana Pantić
Realizator Maja Mandić
Montažer Nikola Manić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]