Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je Vladimir Đuričić direktor Narodnog pozorišta - Centra za kulturu "Zoran Radmilović" u Zaječaru, koji organizuje predstojeći Antika fest i Filozofsku školu na lokalitetu Felilks Romulijana.

Imamo izveštaj sa Kotor art festivala, gde je sa gostima nastupio slavni violinista Roman Simovič, koncertmajstor Londonskog simfonijskog  orkestra. Govorimo o Nišvil džez festivalu, gde je završen pozorišni program, a počeo i filmski program posvećen Šabanu Bajramoviću. Vodimo vas u Muzej primenjene umetnosti na izložbu "Master 2019", na kojoj su master radovi  studenata svih odseka Fakulteta primenjenih umetnosti i dizajna.

Istražujemo dokle je stigla rekonstrukcija Narodnog pozorišta "Bora Stanković" u Vranju i kada će ovo pozorište početi da radi u konačno obnovljenoj zgadi. Biće reči o srpskom filmu "Poslednja slika o ocu" reditelja Stefana Đorđevića, koji će premijerno biti prikazan u takmičarskom programu upravo otvorenog 72. Međunarodnog filmskog festivala u Lokarnu, i o tome kako britanski "Tajm aut" preporučuje izložbu skulptura Olge Jevrić u Galeriji Hokston u Londonu. Idemo i u antički prostor Karakalinih termi, gde je na letnjem repertoaru Rimske opere premijerno izvedena Verdijeva "Travijata" inspirisana čuvenim filmom "Dolče vita".

Urednik Olivera Milošević
Realizator Marija Sredojević
Montažer Branislav Popović

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]