Oko magazin: Katalonac koji voli Španiju pregovara o Kosovu

Portret Žozepa Borelja, novog ministra spoljnih poslova Evropske unije

Federiku Mogerini na mestu šefa evropske diplomatije u ponedeljak je i zvanično nasledio Žozep Borelj. Reč je o ozbiljnom političaru, Kataloncu koji godinama važi za jednog od najvećih boraca protiv otcepljenja Katalonije što nikako ne mogu da mu oproste u rodnom selu, u blizini Ljeide, gde su njegovi roditelji došli iz Argentine. Prošli put kada je jedan Španac, socijalista bio na tako bitnoj evropskoj poziciji crno nam se pisalo a da li ćemo sa Boreljom imati više sreće nego sa Solanom? Pogledajte portret.

Artjom Parahuski, odlični beloruski centar od danas je novi košarkaš Partizana. Crvena zvezda je odličan tim za vikend zaključila američkim plejmejkerom Lorencom Braunom. S obzirom na to kakve igrače dovode Cedevita, Mornar, Zadar, Igokea izgleda će ovo biti najjača ABA liga do sad. Cinici bi rekli biće jaka kao nekada JUBA liga. Jedna od najvećih zvezda te lige bio je Mijajlo Grušanović. Pogledajte reportažu o tome kako danas živi nekada popularni Mikan.

Urednik emisije: Gorislav Papić

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Magazin Oko Magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]