Kulturni dnevnik

Gošća Kulturnog dnevnika je dr Milena Dragićević Šešić, dobitnica nagrade Evropske mreže za kulturni menadžment i politiku za 2019. godinu.

U Kulturnom dnevniku izveštavamo sa otvaranja 86. Vukovog sabora u Tršiću, izložbe fotografija "Dobro došli kući" u Galeriji RTS-a i premijere Verdijeve opere "Moć sudbine" u Berlinu. Povodom 110 godina od rođenja Oskara Daviča i obeležavanja Međunarodnog dana pismenosti, vodimo vas na čitanje njegove poezije. Za Kulturni dnevnik govori Vang Sjudong, direktor Muzeja Zabranjeni grad.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Dragana Pantić
Realizator: Sanja Redžić
Montažer: Nikola Manić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]