TV Teatar: Hotel Kosovo

Ciklus: Pozorišta Srbije, TV premijera, Nenad Todorović, "Hotel Kosovo", Narodno pozorište iz Prištine sa sedištem u Gračanici

Mjuzikl "Hotel Kosovo" biće premijerno emitovan u okviru TV Teatra 14. aprila 2018. godine. Podnaslov predstave je: "Scenski priručnik za lakše snalaženje u južnoj srpskoj pokrajini Republika Kosovo", a radnja komada prati Dobrivoja koji se 15 godina nakon rata vraća u malo mesto na jugu Kosova i Metohije.

U muzičko-koreografskim celinama glumci su oživeli brojna pitanja današnje kosovske stvarnosti - od užasne netrpeljivosti između Srba i Albanaca do odnosa muslimanske i pravoslavne verske zajednice prema okolnostima u kojima funkcioniše život na Kosovu.

"Gomile kvadratnih kilometara pod kojima leže leševi civilizacija kao humus za cvat novih mržnji, kilometri laži kojom će vas, silom fizike, očas pretvoriti u inženjere istine, teror koji će se pravdati osvetom žrtve, sve su to razlozi da se umetnik oseti prozvanim. Ako se ne slažete, ovo je predstava koju ne smete videti. Da vam ne kvarimo veče", poručio je Todorović.

Gostovali su širom Srbije i regiona, kao i na značajnim domaćim i međunarodnim festivalima. U ovom gorkom mjuziklu igraju: Aleksandar Mihailović, Milan Vasić, Igor Damnjanović, Anika Grujić, Bojan Stojčetović, Dejan Cicmilović, Aleksandra Cucić, Jasminka Hodžić, Nebojša Đorđević, Tamara Tomanović, Jelena Orlović, Olivera Bacić, Miloš Jadžić, Vasilj Adžić i Uroš Mladenović.

Plesači: Filip Rojević, Zvezdana Mihajlović, Miloš Adžančić, Nina Baldini, Maša Kovačević, Ilda Radončić, Đorđe Baščarević.
Muziku je komponovao Bojan Stojčetović, koreograf je Nebojša Gromilić, kostimograf Ljiljana Ružić, a scenograf Goran Stojčetović.

Reditelj predstave: Nenad Todorović

TV režija i adaptacija: Andrea Ada Lazić

broj komentara 0 pošalji komentar