Magazin Srbije na vezi

U RTS-ovom studiju snimljeno je oko šest stotina hitova narodne muzike. Stručni savet projekta „60 najlepših narodnih pesama" sačinio je listu od pet stotina pesama. Došlo je vreme da odaberemo najbolje od najboljih!

O glasanju, ovom ali i drugim projektima RTS, u godini kada obeležavamo šest decenija rada, u studiju Magazina govori Olivera Kovačević, glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa.

U pratnji Narodnog ansambla RTS pod upravom Siniše Vićentijevića nastupiće Nedeljko Bilkić, Vesna Dimić i Biljana Petković.

Udruženje Beo-etno vizija iz Beograda organizator je izložbe rukotvorina "Zlatne niti srpske ćirilice". Reč je o unikatnim eksponatima nadahnutim ćiriličnom azbukom i ornamentikom srpskih manastira u tradicionalnim tehnikama - vezu, zlatovezu i pustovanju vunom.

Izložba već mesecima putuje po inostranstvu gde srpska dijaspora ima priliku da uči i bogati svoje znanje na temu srpske istorije, kulture i tradicije. O ovom projektu, podržanom od strane Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije - Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, govore Vera Avlijaš i Nataša Cvejić, predsednica Udruženja i autorka izložbe.

Predstavnici Srbije na ovogodišnjem Evrosongu, grupa "Sanja Ilić i Balkanika", doputovali su u Izrael - prvu stanicu na promotivnoj evrovizijskoj turneji. Nastup u Tel Avivu biće prva velika proba pred put u Lisabon. Specijalno za Magazin Srbije na vezi, utiske iz Tel Aviva, prenose članovi "Balkanike".

Urednice emisije Jelena Đorđević Popović i Mirjana Nikolić

Muzički urednik Branka Lolić

Reditelj Dragica Gačić

broj komentara 0 pošalji komentar