Koridori

Ekipa emisije "Koridori" ove nedelje posetila je jedno od najvećih i najzahtevnijih gradilišta železničke infrastrukture koji se realizuju u našoj zemlji.

Reč je izgradnji brze pruge od Beograda do mađarske granice kojom će vozovi saobraćati brzinom do 200 kilometara na čas. Obišli smo radove na delu trase između Beograda i Novog Sada, u mestu Čortanovci gde se grade vijadukt i tunel, po svojim karakteristikama i veličini, jedinstveni objekti železničke infrastrukture u našoj zemlji.

Takođe, moći ćete da vidite i kako napreduju radovi na izgradnji mosta preko reke Save kod Ostružnice koji je deo međunarodnog putnog Koridora 10. Postojeći most kod Ostružnice je samo desna konstrukcija, a radovi obuhvataju izgradnju još jedne konstrukcije čime će kapacitet mosta biti proširen na pun profil auto-puta.

Urednik emisije je Goran Maslar

broj komentara 0 pošalji komentar
Koridori Koridori

Autor:
Goran Maslar

Emisija o saobraćaju i strategiji razvoja "Koridori" svakog drugog utorka u mesecu u terminu od 18.30 na programu RTS 2 upoznaje nas sa aktuelnim radovima koji se obavljaju na izgradnji saobraćajne infrastrukture u našoj zemlji. [ detaljnije ]