Priča o Bogu sa Morganom Frimenom

Epski serijal koji istražuje kako su religije oblikovale svetsku istoriju - i kako i dalje utiču na živote svakoga od nas bez obzira na to u šta verujemo ili ne verujemo.

Oskarovac Morgan Frimen obilazi sveta mesta širom planete, a svaka epizoda se bavi različitim aspektima religioznosti i pokušava iz različitih uglova da pristupi pitanju postojanja Boga i svim ostalim nedoumicama i pitanjima koja odatle proizilaze. Odgovore na ova pitanja pokušavaju da ponude pripadnici različitih religija i filozofskih škola.

Peta epizoda:Zašto zlo postoji?

Želja za činjenjem zla obeležila je ljudsku istoriju. Ako verujemo da živimo u svetu pod božanskom kontrolom, zašto uopšte postoji zlo? Svaki čovek ima dobru i lošu stranu, ali kako pretvoriti tamu u svetlost. Da bismo shvatili zašto zlo postoji, moramo znati odakle potiče. Neke vere ga vide kao nevidljivu silu koja prožima ceo svet. U hrišćanstvu to može biti đavo lično. Ili je zlo nešto što dolazi iz nas samih?

Morgan Frimen kreće na putovanje u pokušaju da shvati zašto zlo postoji. Kako zlo prodire u naš život? Kako je zlo prvi put ukralo naša srca?

Hrišćani, Jevreji i muslimani veruju da je ljudima urođeno iskušenje da se čini zlo. Mnoge vere podstiču da se odupremo iskušenju i stavimo opšte dobro ispred sopstvenih interesa. Ali možemo li stvarno da se rešimo zla?

broj komentara 0 pošalji komentar