Koridori

Završetkom radova i puštanjem u saobraćaj istočnog i južnog kraka Koridora 10 koji prolazi kroz našu zemlju kao i deonice tzv. Koridora 11 od Obrenovca do Preljine ove godine završava se stari i započinje novi investicioni ciklus, ne samo u drumskoj, već i železničkoj i avio-infrastrukturi vredan više od 5 milijardi evra.

Srbija će sledeće godine krenuti u izgradnju Moravskog koridora, zatim deonice Koridora 11 od Preljine do Požege, kao i "auto-puta mira" Niš-Merdare-Priština.

Ove nedelje ekipa emisije Koridori obišla je istočni krak Koridora 10 koji se proteže od Niša do granice sa Republikom Bugarskom. Najveći deo trase je završen i pušten u javni saobraćaj, a trenutno su najintenzivniji radovi na deonici od Bancareva do Crvene Reke na kojoj je, na početku trase, započeto i postavljanje asfalta.

Urednik emisije je Goran Maslar.

broj komentara 0 pošalji komentar
Koridori Koridori

Autor:
Goran Maslar

Emisija o saobraćaju i strategiji razvoja "Koridori" svakog drugog utorka u mesecu u terminu od 18.30 na programu RTS 2 upoznaje nas sa aktuelnim radovima koji se obavljaju na izgradnji saobraćajne infrastrukture u našoj zemlji. [ detaljnije ]