Koridori

Srbija će ove godine završiti istočni i južni krak Koridora 10 koji prolazi kroz Sićevačku i Grdeličku klisuru kao i deo Koridora 11 od Obrenovca do Ljiga.

U toku su i intenzivni radovi na izgradnji nedostajuće leve trake auto-puta od mosta na Savi kod Ostružnice do tunela Straževica i obe trake do Bubanj Potoka u dužini od 19,5 kilometara, na obilaznici oko Beograda, koja je deo međunarodnog putnog Koridora 10. Kako je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao početku radova, kompletna obilaznica oko Beograda biće završena do 2021. godine.

Srbija naredne godine spremno kreće u novi investicioni ciklus, vredan 5 milijardi evra. Očekuju nas početak izgradnje auto-puta Niš-Merdare-Priština, strateški važnog za Srbiju jer će našoj zemlji omogućiti izlazak na more i luku, kao i izgradnja Moravskog koridora, od Pojata do Preljine, koji će omogućiti ne samo povezivanje Koridora 10 i 11 već i brže i bezbednije povezivanje modernom saobraćajnicom nekoliko gradova i značajnih turističkih centara u centralnoj Srbiji. Ovo je prilikom posete preduzeću "Koridori Srbije", prvi put nakon devet godina, najavila potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ekipa emisije Koridori obišla je istočni krak Koridora 10 na kome su Koridori Srbije krajem prošlog meseca pustili u javni saobraćaj novoizgrađeni deo autoputa u dužini od 2 kilomatra u punom profilu od Staničenja ka petlji Pirot istok. Najintenzivniji radovi su trenutno na deonici Bancarevo - Crvena Reka dužine 12,3 kilometra.

Obišli smo i gradilište na starom novosadskom putu, danas državnom putu drugog A reda broj 100, gde se izvode radovi na rekonstrukciji sedam kilometara važnog državnog puta Novi Sad - Beograd, od Sremskih Karlovaca do Banstola.

Urednik emisije je Goran Maslar.

broj komentara 0 pošalji komentar
Koridori Koridori

Autor:
Goran Maslar

Emisija o saobraćaju i strategiji razvoja "Koridori" svakog drugog utorka u mesecu u terminu od 18.30 na programu RTS 2 upoznaje nas sa aktuelnim radovima koji se obavljaju na izgradnji saobraćajne infrastrukture u našoj zemlji. [ detaljnije ]