Nauka u pokertu: Nove tehnologije u obrazovanju

Primeri dobre prakse, 4. deo

Poslednja epizoda mini serijala o upotrebi novih tehnologijama u školama koju je tokom 2018. realizovao Naučni program RTS-a u saradnji sa British Council-om, svedoči o inspirativnim primerima kretivnh nastavnika u Srbiji koji su digitalno doba iskoristili da unaprede nastavu. I to nisu samo nastavnici informatike i računarstva koji se lako snalaze u novom vremenu, već su tu i nastavnici engleskog jezika, književnosti, istorije, biologije i drugih predmeta za koje ćete retko pomisliti da imaju veze sa savremenom tehnologijom.

Emisija počinje pričom iz Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" iz Aleksinačkog Rudnika koja je transformisala način rada u učionici zahvaljujući "pametnoj" tabli, tablet računarima, kameri i internetu. Sada su oni model škola koja pomaže drugim školama u Srbiji da prebrode "dečije bolesti" digitalizacije nastave.

Sledi Osnovna škola "Čegar" iz Niša čiji su se učenici, zahvaljujući znatiželjnoj nastavnici engleskog, našli u promotivnom spotu kompanije "Skajp" jer su razvili niz edukativnih kontakata preko interneta sa naučnicima širom sveta.

Emisiju završavamo posetom jedne od 10 škola u Srbiji odabrane za učešće u pilot projetu British Council-a "Škole za 21. vek" u okviru koga se uz pomoć "mikrobita" razvija kreativno mišljenje i sposobnost rešavanja problema.

Urednik: Jelena Micić

broj komentara 0 pošalji komentar