Stranac u Srbiji: Špankinja Rakel Ruiz

Španjolka Rakel Ruiz je svoj život u Madridu i na Kanarskim ostrvima zamenila za život u Požegi, rodnom gradu supruga Miloja, koji je odlučio da se posle 30 godina rada u inostranstvu vrati u zemlju i obnovi zapušteno porodično imanje.

Tako, od pre godinu dana Požega kuca srcem vrelog španskog temperamenta. Rakel je počela da promoviše špansku kulturu: otvorila je školu za flamenko, povezuje Srbe i Špance kako bi se preko interneta učio španski jezik, organizuje manifestacije na kojima mogu da se degustiraju specijaliteti španske kuhinje.

Rakel je spremna da se integriše, da povezuje i ukršta kulture dva naroda, te se trudi da što više razume i nauči srpski jezik. Do tada će se konverzacija odvijati na oba jezika a Poževljanke i deca koja dolaze na časove flamenka će progovoriti španski, što će se i videti u ovoj emisiji.

Bračni par Tripković je zaljubljen u netaknutu prirodu okoline Požege, te svako jutro odlaze na vidikovac u naselju Loret da sačekaju izlazak sunca, koji ih nanovo podseti na još jedan dan čvrste zajedničke ljubavi, koja ih je i dovela u Srbiju.

Autor i urednik Ranka Jakšić
Reditelj Ivana Stivens

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 31. okt 2018, 12:10) - Љубодраг [neregistrovani]

Опчињен сам ...

... свако јутро заједно гледју излазак сунца ...
Ништа сити-брејк, Ништа Токио, Њујорк, Париз, Рим, ...
Ништа Патаја, ништа Малдиви, ништа Куба, ..
Ништа смарагдно плаво-зелено, тиркизно, небо-плаво, чудесно, незаборавно, невиђено, екстра-супер-мото-де лукс, ...
НИШТА ТО, "само" срећа у очима, души, у два тела у једном бићу ... Да живите довека!