Šta su sve tehnologije uradile za nas

Digitalna država

Tehnološka kultura je već postala deo svakodnevnice, u bliskoj budćnosti čini nam se, ili je već i očigledno, da će postati imperativ savremenog načina života. Pametne aplikacije - čitajmo to kao "operacije" nevidljivog sofvera, postaju deo novog demokratskog društva sa novom kulturom - kulturom mogućnosti.

Vodeće kompanije koje su se digitalno transformisale, konstantno se trude da razumeju kako da digtalna revolucija transformiše njihovo poslovanje i kako da na najbolji način prihvate mogućnosti koje ona nudi. Državni sistemi, u projektima digitalizacije omogućavaju, pre svega donošenjem adekvatnih zakona, da se digitalno poslovanje obavlja neometano i u skladu sa tehnološkim napredtkom.

Digitalizacija javnih usluga i poslovanja ubrzava i automatizuje poslovne procese, smanjuje troškove poslovanja, ostvaruje ne samo značajne uštede već i dodatnu vrednost u poslovanju. Digitalizacijom i podizanjem standarda javnih usluga kao i digitalnim transformacijama povećava se i transparentnost javne uprave.

Na konferenciji o pametnim uslugama elektronske uprave - Smart i-gaverment, koja je krajem novembra prošle godine održana u Beogradu, okupili su se stručnjaci iz državnih institucija i vodećih kompanija koje učestvuju u razvoju digitalizacije javnog sektora da bi pokušali da daju odgovore na pitanje kako će digitalni napredak nastaviti revoluciju u svetu u kome živimo.

U emisiji učestvuju: prof. dr Irini Reljin, pomoćnica ministra za telekomunikacije u MTTTRS; Dragan Trifunović, Asseco; Mirko Grujičić, Fujitsu; Milena Pavlović, Atos; dr Dragan Jovanović, Muehlbauer Technologies; Aneta Andrijanić, Halcom; Marko Rončević, Enel PS i Vesna Milenović Ibis instruments.

Autorka serije je Olvera Kosić, snimatelj Aleksandar Stipić, montažer Dušan Založnik.

broj komentara 0 pošalji komentar