Koridori

Osim intenziviranja radova na izgradnji južnog i istočnog kraka Koridora 10 kao i na izgradnji autoputnog pravca E763, takozvanog Koridora 11, ovog leta započeće izgradnja dva potpuno nova auto-puta u Srbiji duga oko 130 kilometara: Moravskog koridora od Preljine do Pojata i auto-puta Beograd-Sarajevo ka Republici Srpskoj. Ovo će predstavljati početak novog investicionog ciklusa u infrastrukturi Srbije vrednog 5,2 milijarde evra, a ulagaće se i u izgradnju železnice, aerodroma i vodnog saobraćaja.

U toku su pripreme nastavak radova na izgradnji Koridora 11, na deonici auto-puta od Preljine do Požege. Videćete kojom trasom će pomenuti auto-put biti građen.

Videćete i kako napreduju radovi na izgradnji auto-puta od Obrenovca do Ljiga na Koridoru 11 za koju nam je u proteklom periodu stigao veliki broj vaših pisama sa pitanjem da pokažemo šta je urađeno i kada će konačno ova deonica, koja je deo budućeg auto-puta Beograd-Preljina, odnosno putnog pravca Beograd - Južni Jadran, biti završena i puštena u saobraćaj. Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović najavila je da će svi oni koji ovoga leta budu putovali za Grčku ići novim auto-putem kroz Grdeličku klisuru, a do tada bi trebalo u saobraćaj da bude puštena i deonica auto-puta od Obrenovca do Ljiga, koja bi se povezala na već postojeći auto-put od Ljiga do Preljine.

Govorićemo i o 6. međunarodnoj biznis konferenciji pod nazivom "Transport i logistika Jugoistočne Evrope i Dunavskog regiona" koja je protekle nedelje održana u Beogradu pod pokroviteljstvom ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije.

U sklopu putne modernizacije u Republici Srbiji, ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u saradnji sa JP "Putevi Srbije" nastavlja realizaciju projekta instaliranja novih uređaja za punjenje elektroautomobila na ključnim tačkama na putevima u Republici Srbiji, a videćete i kako teku radovi na rekonstrukciji pruge Kragujevac-Lapovo, u dužini od 31 kilometra.

Urednik emisije: Goran Maslar

broj komentara 0 pošalji komentar
Koridori Koridori

Autor:
Goran Maslar

Emisija o saobraćaju i strategiji razvoja "Koridori" svakog drugog utorka u mesecu u terminu od 18.30 na programu RTS 2 upoznaje nas sa aktuelnim radovima koji se obavljaju na izgradnji saobraćajne infrastrukture u našoj zemlji. [ detaljnije ]